Der det er saltet sånn at snøen ikke fester seg, blir det grøt, eller «potetmelsnø», der bilene sklir rundt selv på nye vinterdekk. I perioden fram til veien blir helt bar igjen, er kjøreforholdene kraftig forverret, sier Glenn Kulberg til TV2.  Bildet over viser slikt føre Kullberg beskriver.  Foto:  Tom Sæland.

Fra 150 tonn rett før vedtaket, til 55 tonn på veiene i 2013, har Ski kommune redusert veisaltingen med med nærmere 2/3.  Men ordføreren i Ski tror ikke de klarer å utfase saltingen som ble vedtatt i kommunestyret i 2011.  Nå skal MDG og Venstre følge opp saken i kommunestyret.  Det loves ytterligere reduksjoner.

Initiativtaker og styremedlem i Stopp veisaltingen, Glenn Kullberg, var drivkraften bak vedtaket i Ski.  Han håper nå på ytterligere reduksjoner og har blitt intervjuet av TV2.

I intervjuet, som er publisert av TV2 på nett 26.10.2015, er det et stykke å gå før utfasingen er et faktum.  Venstres Camilla Hille sier til TV2 at hun savner en forpliktende utfasingsplan. En slik plan har hun ikke sett siden vedtaket om utfasingen ble vedtatt. Hun vil undersøke dette videre.

Ekstra informasjon