Illustarsjonsbilde.  Dette er ikke snø, men salt.  Majorstukrysset, Oslo, 02.02.2016.  Foto:  Svein Olsen.

Avisen Driva skrev på sine nettsider (28.01.2016) at politikere i Sunndal vil stoppe veisaltingen bortsett fra Snøvasmelan og i Gråura ved ekstreme tilfeller.  Nå kom et nytt oppslag, 31.1.2016:  Massiv respons etter utspill om salting!

Den 31.01.2016 skriver avisa om enstemmig nei til salting i teknikk-, kultur- og miljøutvalget i Sunndal.  Avisa skriver:

Jonny Meland (Ap) tok til orde for å forby eller begrense saltingen av vintervegene i Sunndal. Han viste til at vegene saltes stadig mer, og uttrykte bekymring for det miljøproblemet saltingen utgjør.

Forslaget hans ble enstemmig vedtatt. Det betyr at administrasjonen skal legge fram ei sak om mulig forbud eller begrensning av salting i Sunndal kommune.

Folket vil ikke ha veisalting!
Stopp veisaltingen

Dette ble sagt i det siste møtet i teknikk-, kultur- og miljøutvalget i Sunndal.  Dette er nok et skritt i riktig retning.  Folket vil ikke ha veisalting!  Vi gir honnør og håper at de får dette helt igjennom.

Avisa skriver også:

- Det er skremmende å høre om folk som har måttet flytte drikkevannskildene sine på grunn av saltingen, sier Meland. Driva skrev tidligere i januar om en beboer i øvre Sunndal som måtte få ny drikkevannskilde på grunn av salting av riksveg 70. Der begynte det attpåtil nesten å brenne etter at saltet i vannet hadde tæret på varmtvannstanken.

Ekstra informasjon