Vei og miljø

Det blir ikke slutt på salting på lang tid ennå, ska vi tro Statens vegvesen.  Det har også bransjen funnet ut og har framstilt en kost som også salter samtidig.

Illustrasjonsbilde.  Foto:  Svein Olsen.

Se ny artikkel nedenfor - klikk her!

Aftenposten, 19.06.2014:

Salt i maten gjør sommerfugler smartere
 
Veisalt gjør hann-sommerfugler sterkere mens hunnene får større hjerne. Ikke så smart som det høres ut til, advarer forskere.

Lars Erik Bønå.  Foto:  Adressa/montasje Svein Olsen.

Vinterdagene 2014 gikk av stabelen på Hunderfossen, rett nord for Lillehammer, i perioden 11.-13.02.2014.  Stopp veisaltingen var som vanlig representert ved Lars Erik Bønå. 

Men når Stopp veisaltingen er tilstede tørr man ikke åpne for spørsmål fra deltakerne.  Det fikk vår representant sterkt erfare.

Illustrasjonsfoto.  Foto: GC Rieber Salt.

Av Knut Eide, Geilo

Eg vil oppfordra noverande politisk leiing (...) til å ta tak i dette, og ikkje la Statens vegvesen ha styringa. Det er mange andre sider av vegsaltinga som og krev politisk styring, mellom anna miljøproblem.

Arkivfoto:  Tom Sæland, natt til 26.11.2013.  Bildet er fra Greveveien i Maridalen i Oslo.  Området er et kulturvernområde og det drives jordbruk og hentes drikkevann til Oslos befolkning fra Maridalsvannet.  Men saltes skal det...

NRK/Østfold, 26.11.2013:

To bønder i Eidsberg har søkt om til sammen 11 000 kroner på grunn av skader på høsthveten.  Men juridisk rådgiver i Statens vegvesen Marit Gran Ilseng mener at nabolovens grense for hva man må tåle ikke er brutt.

– Det er fordi dette vintervedlikeholdet hverken er urimelig eller unødvendig.

Ekstra informasjon